Laat je niet misleiden door je eigen gedachten
21 november 2016
Jouw vrouw, mijn vrouw
27 februari 2017

Goede voornemens

Goede voornemens

download

Veel mensen starten hun nieuwe jaar met goede voornemens. Al die voornemens komen meestal neer op, het beter doen. Beter voor jezelf zorgen, beter voor je omgeving zorgen, beter voor je financiën zorgen, beter voor je huis zorgen ……………..

Ik denk dat dit voor veel van jullie bekend klinkt. Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen het nieuwe jaar start met goede voornemens en dat daarvan 1/3 het volhoudt. Sommigen haken snel af en sommigen beginnen er helemaal niet aan. Hoe is dat bij jou nadat de eerste weken van januari om zijn?

Zijn er nou manieren om het wel vol te houden?

Dat denk ik wel. Het is bij het maken van de voornemens in ieder geval van belang om realistisch te zijn. Sport je nu niet en is het niet echt je hobby wil dan niet ineens drie keer per week gaan sporten. Begin eens met 1 á 2 momenten.

Is het in je huis niet georganiseerd naar je zin, wil dan niet ineens alles perfect hebben. Maak voor jezelf eens een lijstje met je top drie ergernissen in je huis. Als ik dit met klanten doen is dat vaak:

  1. Spullen steeds kwijt zijn
  2. Te weinig overzicht
  3. Administratie niet op orde

Als je veel spullen steeds kwijt bent begin dan eens klein. Door bijvoorbeeld een sleutelkastje te kopen, op te  hangen en jezelf aan te wennen je sleutel meteen als je binnen komt er in op te hangen en je portemonnee er boven op te leggen. Focus je daar eens drie maanden op. En maak dan weer een kleine stap.

Bij punt 2. Kan je starten met het reorganiseren van één kamer. Neem daar twee maanden de tijd voor. Na die twee maanden plan je een volgende ruimte in.

Punt 3. Zie ik vaak mis gaan door de keuze eerst alles wat er nog ligt op orde te willen hebben en dan een heldere administratie aan te leggen voor nu. Begin dit jaar eens met een map met tabbladen voor 2017 aan te leggen en jezelf aan te wennen je papieren die nu binnen komen er in op te bergen. Dan ga je niet nog verder achter op lopen.

Kleine realistische stappen nemen is vaak de sleutel. Zet nu alvast iedere drie maanden een reminder in je agenda. Dan is het niet alleen een aandachtspunt aan het begin van het jaar.

Ik wens je veel succes bij het volhouden van jouw goede voornemens. Ik zal ook zeker mijn best doen voor de mijne: “Het in ieder geval eens in de maand een blog schrijven”. Jij kan natuurlijk, als goed voornemen, er voor kiezen de blog dan iedere maand te lezen. Kan slagen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *