Als Master Chef organiseren
2 november 2015
Laat je niet misleiden door je eigen gedachten
21 november 2016

Plannen en doen….

Plannen en doen…..agenda

 

Plannen en doen! Soms zijn dat twee werelden die mijlen ver uit elkaar liggen. Zelfs voor mij als professional organizer. Neem nou bijvoorbeeld het schrijven van mijn blog. Ik neem het me voor, zorg dat ik de kennis in huis haal die ik nodig heb, ga er mee aan de slag, maak een begin en dan……

Dan, ja nou ……… euh……….niks dus. Hoe goed ook voorbereid, hoe lovend de kritieken van mijn eerste geplaatste blog. Hierna kwam er niks. Keer op keer nam ik me voor het op te pakken maar het echt uitvoeren ho maar.

Dit zijn zaken waarmee ik als professional organizer steeds opnieuw te maken krijg. Mensen willen wel, nemen het zich ook keurig voor maar op de één of andere manier lukt het niet het ook daadwerkelijk op te pakken. In de praktijk is het zo dat ieder mens zijn eigen drempel heeft te nemen. Ik probeer mensen te laten ontdekken wat hun drempel is. Als je namelijk weet waarom je het niet oppakt wordt het daadwerkelijk oppakken al een stuk makkelijker. De redenen kunnen voor mensen heel erg uiteenlopen. Maar wat al deze mensen gemeen hebben is dat ze het graag anders willen. Dat is de reden waarom ze de hulp inroepen van een professional organizer.

Samen gaan we kijken wat er moet gebeuren om van hun huis weer een prettig woonplek te maken in plaats van een ruimte vol frustratie en ergernissen. Om dit te bereiken zijn er veel trucs, tips en technieken. Ik schat in wat er past bij mensen, stel veel vragen en draag dingen aan. Dit proces gaat meestal in het begin met vallen en opstaan. Het vallen gebeurt vaak omdat mensen het moeilijk vinden om nieuwe denkpatronen aan te leren. En dat is ook heel moeilijk. Je hebt al heel lang iets op een bepaalde manier gedaan en dat verander je niet zo maar. Zoals ik in het begin al zei je moet het plannen en dan doen. En dat doen dat moet je echt zelf doen. Daar kan niemand anders je mee helpen. Als je wil veranderen zal je jezelf regelmatig een schop onder je kont moeten geven. Je bent zelf degene die wil veranderen. Dat is ook fijn want dat heeft veel meer kans van slagen dan een ander willen veranderen. Dat is dan weer het goede nieuws. Hoe lastig dan ook, als je er achter bent wat jou drempel is kan je hier mee aan de slag.

En dat gold nu net zo hard voor mij. Waarom bleef mijn blog liggen? Ik had het niet keurig ingepland. En dan laat ik dingen liggen. Ik moet het in mijn agenda opschrijven en dan komt het vaak wel goed. Mensen kunnen veel tijd besteden aan het niet willen toegeven van wat bij hun past. Ze willen het zelf kunnen is een tekst die ik vaak hoor in mijn werk. Maar hulp inroepen, toegeven dat je wat extra’s nodigt hebt doe je ook zelf. Ik heb een planning nodig om sommige dingen gedaan te krijgen. Goed dan, gewoon maar aan toe geven want dan doe ik echt wat er steeds in mij hoofd zweeft en dat geeft rust. En hoef ik mezelf niet steeds te verwijten dat ik het niet gedaan heb. Fijn toch?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *