Thuisorganisator

 

In vier stappen van chaos naar orde

Als Thuisorganisator help ik je in vier stappen van chaos naar orde. Bij al deze stappen doe je zelf een heleboel. Ik coach je als klankbord met kennis en kunde door je te stimuleren zelf naar oplossingen te zoeken en keuzes te maken. Want uiteindelijk beslis jij zelf hoe je het wilt hebben!

4-stappenplan

Stap 1: stel de problemen vast

Samen met jou analyseer ik waar voor jou precies de problemen liggen. Dit is maatwerk, omdat deze problemen verschillen van mens tot mens. Dit gebeurt aan de hand van een persoonlijk gesprek en een vragenlijst. Denk hierbij onder meer aan organisatie van je:

georganiseerd-sfeer-thuisorganisator

–       opbergruimtes
–       werkplek
–       huishouden
–       planning en tijd
–       inplannen van huiswerk
–       een verhuizing
–       een feest

Stap 2: doelen vaststellen

Samen stellen we vast welke doelen je precies wilt bereiken. Duidelijkheid over de precieze problemen (stap 1) is daarbij het uitgangspunt. Om de kans op succes en blijvende oplossingen zo groot mogelijk te maken, stel je zelf je doelen vast. Uiteraard bied ik je hierbij ondersteuning.

Stap 3: doelen uitwerken

Op het moment dat jouw doelen helder en overzichtelijk op papier staan ga je daadwerkelijk aan de slag. Samen werken we aan het uitwerken en behalen van deze doelen. We gaan aan de slag met het maken van keuzes.

Stap 4: verankeren

Heb je jouw problemen opgelost, dan zijn je doelen bereikt. Maar dan ben je er nog niet. Want je wilt natuurlijk niet in de toekomst weer tegen dezelfde problemen aanlopen. Samen verankeren we hetgeen je geleerd hebt, zodat je in de toekomst van het resultaat blijft genieten. Ook hierbij kijken we naar de oplossingen die het beste bij jou persoonlijk passen.

Alle gesprekken vinden bij jou thuis plaats.